Office Lens (Android en IOS)

Office Lens (Android en IOS)

Office Lens is een product van Microsoft. Het is een mobiele app om documenten en afbeeldingen te scannen. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Camscanner, maar in perfecte combinatie met je andere office producten op je mobiel toestel. Een must have als je papierarm of met een clean desk wenst te werken.

office lens
office lens : dé scanner voor je mobiel

Met Office Lens kan je foto’s van white bords en documenten knippen, verbeteren en leesbaar maken. Je kan alles makkelijk converteren naar PDF-, Word- en PowerPoint-bestanden, en zelfs afbeeldingen opslaan in OneNote of OneDrive. De integratie met je andere mobiele Microsoft office producten en met je OneDrive is perfect.

Met Office Lens hebt je altijd je eigen scanner bij de hand. Je digitaliseert snel en merkwaardig nauwkeurig allerlei documenten, businesscards, geschreven notities… Facturen of ontvangstbewijzen zitten echt in een wip in je digitaal archief.

OneNote versus office Lens

Ook in OneNote kan je op je mobiel makkelijk foto’s aan je notities toevoegen. Vanuit de laatste aanvulling , OneNote badge, gaat dit super makkelijk en snel vanuit eender welk scherm. Maar Office Lens heeft toch drie strepen voor als het gaat over documenten waar de tekst belangrijk is. Ook als de lichtinval niet heel goed zit werkt Lens echt merkwaardig goed.

Opnemen, doorzoekbaar maken en rechtstreeks in je digitaal archief!

De OCR functie (lezen en herkennen van de gedrukte tekst op je foto) is snel en uiterst nauwkeurig. Hierdoor kan je later gemakkelijk de tekst op de afbeelding in je archief doorzoeken. Je activeert die automatisch als je een document in word bewaart vanuit de app.

Bij snel archiveren niet zo belangrijk, maar voor de volledigheid : je kan gemakkelijk je opname bijsnijden en bijwerken.

Een functie die ik nog niet kon uittesten is het automatisch opnemen en in je adresboek wegschrijven van de contactgegevens op een adreskaartje. Is mij wat overbodig, maar toch knap dat ze zoiets klaar krijgen.

Eens je afbeelding genomen en verwerkt kan je ze in verschillende handzame formaten wegschrijven. Ik kies standaard meestal voor het PDF formaat.

Voor degenen die papierloos willen werken en ook thuis snel allerhande notities willen digitaliseren echt een must have. In combinatie met OneNote just perfect!

Ik moest helaas kiezen tussen Office Lens en mijn vroegere trouwe digitaliser Camscanner®. Maar het was een ongelijke strijd.

Te krijgen in Google Play en Itunes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.