Onthou je doelen! Maak er een terugkerende taak van.

Verlies je doelen niet uit het oog

Onthou je doelen! Als je doelen bepaald hebt, is het belangrijk dat je deze goed voor ogen blijft houden. Niets zo erg als lang en zorgvuldig nadenken over je doelen en dan na een paar weken merken dat je er al dagen niet meer naar gekeken hebt, en …  er al evenveel dagen niet meer naar toe gewerkt hebt.

Eens je je doelen hebt, moet je er dagelijks of minstens 1 keer per week eens naar te kijken. Brian Tracy zegt zelfs dat je ze dagelijks opnieuw moet opschrijven. J. D. Meier legt in zijn boek ‘Getting Results the Agile Way uit hoe nuttig het is je doelen dagelijks of wekelijks te herschrijven en aan te passen aan een veranderde context.  Lezen en herschrijven, maar vooral jezelf de fkritische vraag stellen of je nog goed bezig bent. Komt het werk dat ik verricht overeen met de doelen die ik me gesteld heb?

Onthou je doelen
Onthou je doelen : bekijk ze dagelijks!

Wij werken met Outlook voor ons takenlijstje en onze opgeschreven doelen zien wij als één van de taken. we noemen ze een A-taak en zorgen dat ze dagelijks bovenaan ons lijstje staat. In Outlook maken we er daarom een terugkerende taak van.

 

 

Outlook voorziet een speciale functie om van een taak een terugkerende taak te maken.

Onthou je doelen : volg dit stappenplan voor Outlook.

Ga naar het takenscherm van outlook

  1. Kies ‘maak een nieuwe taak’
  2. Geef deze taak als onderwerp ‘mijn doelen’
  3. Typ in het tekstvak dat voorzien is de doelen die je hebt
  4. Klik in de werkbalk op ‘terugkeerpatroon’ om van deze taak een terugkerende taak te maken
  5. Je krijgt nu een scherm waarin je kan aanvinken of je deze taak (je doelen dus) dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks wil bekijken. Voor ons zijn onze doelen een dagelijkse taak, dus wij kiezen voor dagelijks.
  6. Je hebt dan nog de keuze tussen elke dag of elke werkdag.
  7. Stel tenslotte de begin- en einddatum in
  8. Druk op OK.

Je zal deze taak nu in je takenlijstje zien verschijnen. Je kan deze taak nu ook nog een categorie meegeven. zo wordt het een A-taak.

Dus, vanaf nu, elke dag je doelen bekijken, en kritisch nadenken of je taken en plannen van je dag jou naar je doelen brengen. Pas je dag zonodig aan.

Hét belangrijkste om te onthouden: elke dag een klein stapje in de goede richting en spoedig bereik je zelfs je moeilijkste doel!

(EP)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.