OneNote badge

OneNote badge (Android )

 

Microsoft voegde enkele maanden geleden een krachtig nieuw feature toe aan zijn mobiele OneNote applicatie. De OneNote badge. Wij testten het voorlopig enkel uit op Android. En we zijn er heel tevreden over!

Regelmatige bezoekers van BeterAnders weten het al langer. Outlook en OneNote zijn de twee applicaties die we op desktop en mobiel gebruiken voor het beheren van onze werkstroom. Outlook voor onze agenda en taken. OneNote als ons archief en als verzamelplaats van onze ‘BesprekenMet’ lijstjes en meeting voorbereidingen. In de overloop tussen beiden zit het super handige “meeting notities”. Gekoppeld aan je agenda item en rechtstreeks bewaard in OneNote. De perfecte integratie.
Zoals de al besproken app ‘Task & Notes” de mobiele uitbreiding is voor je outlook, is OneNote (badge) je mobiele  partner voor OneNote.

 

Maar goed, deze bespreking gaat over OneNote badge. We gaan ervan uit dat je OneNote al geïnstalleerd hebt en gebruikt.

onenote badgeAls je de badge activeert in je OneNote app dan verschijnt er een soort van drijvend icoon op je scherm (de badge).

Deze blijft altijd aanwezig, in welke app je ook werkt. Je kan het verschuiven over je scherm. Het staat steeds tegen de linker of rechterrand rand en is semitransparant. Op de foto in de rechterrand aangeduid met een rode cirkel en pijl.

De plaats is wat moeilijk te kiezen. Best wat experimenteren dus

 

Als je snel een nieuwe notitie of een foto in je OneNote wil opslaan dan activeer je de badge. Bovenaan je scherm krijg je dan een klein invoerscherm. Je typt, bewaart en klaar. Superhandig is dat de badge altijd beschikbaar is en maar een deel van je scherm inneemt. Je kan dus ook tijdens het bellen of lezen of beluisteren van een boek dadelijk een notitie formuleren. En dit zonder dat je de andere applicaties moet verlaten. Je kan in je OneNote de standaardplaats waar deze notities komen instellen. Tijdens je review momenten verwerk je dan je notities.

In het begin van de toevoeging van dit feature crashte OneNote regelmatig. Dit is ondertussen opgelost. De badge werkt prima. Ik gebruik ze dagelijks. Zeker tijdens het lezen, maar ook bij plotse invallen of eureka momenten.

 

Enige nadeel is dat je in sommige andere applicaties soms snel en ongepland de badge activeert. Ik experimenteer nog altijd met de beste plaats op mijn scherm. Helaas, verschilt dit wat per app die ik gebruik.

 

Maar algemeen ben ik toch blij met deze toevoeging van Microsoft. Het maakt het leven van een blogger best weer wat meer aangenaam. Maar iedereen die overal in huis post its heeft liggen voor het geval dat, is gediend met OneNote badge.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.