Moon+ reader (app bespreking)

Moon+ reader : echt de beste lezer voor je digitale teksten en boeken.

zonder concurrentie

 

De Moon+ reader is al jaren een oude vertrouwde boek lezer voor Android. De app kreeg recent een volledige update en ziet er nu eenentwintigste eeuws uit. Er is een gratis of betaalde versie. Wees geduldig, om de zoveel maanden bieden ze de pro versie aan voor de helft van de prijs. Het kost je dan nog welgeteld 2€ voor een levenslang gebruik. Van de beste e-reader app die er is.

moon+ reader
Moon+ reader : incontournable!

 

Ik probeerde indertijd de meeste populaire readers uit. Ik bleef bij de Moon+ reader hangen en gebruik deze nu al enkele jaren. Redelijk intensief zelfs, en dit zowel op mijn Android S5 als op de tablet. (voor de geinteresseerden : op pc gebruik ik Calibre, de referentie voor windows devices)

Moon+ reader synct probleemloos met je boekenvoorraad op je telefoon, op je externe telefoonkaart, je Google Drive of je Dropbox account. En hij synct zelfs je laatste leespositie! Als je wat meer digitale boeken hebt of er zelfs meerdere tegelijkertijd leest zoals ik dat meestal doe, dan vergemakkelijkt dit je leven echt wel. Je kan je boeken in de Moon+ reader bibliotheek importeren en als boekenplank voorstellen, of ze gewoon van je bestandslijst inlezen. Moon+ reader is wat dat betreft  heel vergevingsgezind en begrijpt alle voorkeuren.

Moon+ reader leest zowat alle mogelijke formaten, zelfs uit een archief bestand. De app heeft tientallen instellingen, kan de tekst voor je voorlezen of automatisch aan jouw tempo scrollen. Je past de leesgrootte heel gemakkelijk aan, en ook de helderheid van het scherm is met een simpele veegbeweging langs de linkerrand op een wip van 0 tot 100%. Echt ideaal en perfect voor uren comfortabel lezen. De leesbediening zelf is echt naar jouw wens in te stellen: vegen, schudden, tikken. Boven, links, rechts of onderaan je scherm, met de volumeknop of hoe jij het dan ook wil.

Uiteraard heeft de app een landscape modus. En dat is op het wat kleinere scherm van de GSM wel handig. Op de tablet is dit een overbodige keuzemogelijkheid.

Ondanks al de instellingsmogelijkheden, werkt de app heel intuïtief en is door elke beginner gemakkelijk te bedienen en te gebruiken. Doorheen de tijd zal je de features voor gevorderden wel leren. No worries. En mocht je wat sneller willen gaan, de webmaster van BeterAnders is heel toegankelijk..

In de meeste formaten kan je eigen bookmarks zetten, allerlei passages kleuren met verschillende markeerstiften, en je kan stukken tekst gemakkelijk selecteren en als notitie bewaren. Al deze zaken worden netjes voor je bijgehouden op een overzichtsblad.

Als je zoals ik graag wat bijhoudt voor later hergebruik in blogs en dergelijke, dan is dit de geweldigste hulp die er bestaat. Je selecteert tekst, markeert ze in 1 klik als notitie en nadat het ganse boek gelezen is kan je op een overzicht zowel je bookmarks, je kleurmarkeringen als je notities terugvinden. Je kan deze dan bewerken, opslaan, doorsturen naar anderen, kopiëren of wat je er ook maar wil mee doen.

Dit is een app die van mij heel gemakkelijk zijn 5 sterren krijgt. Er zijn al tien miljoen downloads, dus dat kan al tellen. De ontwikkelaars zijn erg actief. Er zijn heel regelmatig updates. Ze reageren ook snel op vragen voor hulp of op commentaar.

Zelfs als je sporadisch maar wat wil lezen op je devices, voor de twee euro kan je het echt niet laten liggen, maar zelfs gratis zijn alle genoemde features voorradig, je moet er dan enkel wat reclame boodschappen onderaan je scherm bijnemen.

Echt niet aarzelen deze Moon+ reader te installeren. Vermits hij probleemloos pdf bestanden leest, kan je hem bovendien als pdf lezer gebruiken ter vervanging van de zwaardere Adobe readers. Wat wil je nog meer?

In de Google Play store.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.