Listen audiobook player (Android)

Een simpele en heel volledige speler voor je audiobooks.

 

listen audiobook player
simpele en volledige player voor al je audiobooks

Ik probeer van de verloren tijd die ik in de file sta gebruik te maken om naar boeken te luisteren. Muziek maakt me meestal triestig, maar een mp4 met een Engels boek geeft me plezier. Ik leer wat Engels bij en ik leer over het een of ander onderwerp. En de tijd vliegt. En hoewel ik hou van de stilte in het bos of het veld, wil ik ook tijdens lange wandelingen de koptelefoon wel eens voor een uurtje opzetten. Gelet op mijn slechte conditie helpt dat sommige moeilijke ogenblikken doorkomen. Listen audiobook player is de meest simpele en volledige hulp daarbij.

Het aantal titels dat in audiobook formaat te verkrijgen is de laatste twee jaar geweldig gestegen (fiction en nog fiction). In mijn ervaring is het beluisteren van een audiobook een heel goede manier voor een tweede lezing van een wat moeilijker boek. Enige nadeel is dat het moeilijker is om aantekeningen te maken, maar met wat handigheid los je dat ook wel op.

Er is veel keuze

Ik probeerde twee jaren geleden een tiental audiobook players uit. Hoewel ze allemaal de basisfuncties prima vervullen, zijn er sommigen die wat beter je bibliotheek beheren, het makkelijker maken om bookmarks te zetten en hier en daar je het leven op een andere manier wat makkelijker maken. Listen audiobook player was voor mij veruit de beste. Hij is gratis en wordt heel dikwijls door de ontwikkelaar up to date gehouden.

Je bibliotheek beheren is simpel

Listen audiobook player heeft zoals gezegd een handige en simpele manier waarop het je bibliotheek beheert. Enkele simpele sorteerfuncties maken dat je makkelijk vindt wat je zoekt. De optie om de bijhorende foto’s van je boektitels te downloaden van het net kan je aan of uitzetten. Een boek dat uit verschillende cd’s bestaat wordt netjes bij mekaar gehouden zodat je de verschillende hoofdstukken in volgorde en zonder veel gedoe kan beluisteren.

De besturing via de knoppen op het scherm, je headset of via vegen

De besturing (vooruit, achteruit bijvoorbeeld) kan via de gekend pijltjesknoppen op het het scherm, maar je kan ook verschillende veegbewegingen instellen en de controletoets van je headset kan je tot zes functies meegeven (aangestuurd door het aantal keer klikken). Vooral in de wagen is dit een handige functie. En sedert ik het boek ‘ontketen je brein’ van Theo Compernolle las, ben ik wat voorzichtiger geworden met multitasken tijdens het autorijden.

In de instellingen kan je de skip-times en autorewind-times instellen. Dat is erg handig als je regelmatig even een korte tekst wil herbeluisteren.

Een bookmark kan je zetten door een tik op het scherm icon of je kan er een instelling van maken op de toets van je headset of door middel van een veegbeweging. Echt een veilige toevoeging voor onderweg.

Een geschiedenis functie en een slaapfunctie zijn de obligate afsluiters en vervolledigen een erg volledige app.

Niet essentieel maar handig voor mij is dat de luisterpositie gesynct kan worden met andere devices. Dit is bij ebooks absoluut essentieel, bij audiobooks is dit handig omdat ik soms ook vanop de tablet boeken beluister.

Samengevat: uitstekende app!

Ik gebruik de listen audiobook player nu ongeveer twee jaar tot volle tevredenheid. Na een tijdje leer je de functies goed kennen, en, vooral de functies die je dikwijls gebruikt. Dat verhoogt het gebruiksgemak en de veiligheid van deze applicatie enorm.

Heel goed gedaan van de ontwikkelaar! Een van de betere apps voor de liefhebber van boeken. Voor de liefhebber van ebooks besprak ik reeds eerder de Moon+ reader. Wie deze beide apps op zijn Android heeft en wat rondkijkt op Amazon is voor uren zoet. Maar kijk bevoorbeeld ook eens op de site van ‘the great courses’. Een ongelooflijk aanbod van korte lessenreeksen over zowat elk onderwerp dat je kan bedenken. Niet goedkoop, maar onvoorstelbaar uitgebreid.

Voor de petite histoire. Brian Tracy moedigde in de vorige eeuw al het gebruik aan om in de wagen naar audioboeken te luisteren. Hij beschouwde dit als een opportuniteit om je jaarlijkse drie procent tijdsinvestering in je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven.
Hij was zijn tijd best vooruit en zal zich nu met het huidige aanbod aan titels en players soms voelen als een muis in de kaaswinkel.

 

in de google play store te downloaden voor je android.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.