Anti-procrastination tips for writers (boekbespreking)

Akash Karia, Anti- procrastination tips for writers (epub).

 

Een klein boekje van een veelschrijver rond eenzelfde thema. In dit geval tips voor schrijvers om hun uitstelgedrag te overwinnen. Rechttoe rechtaan, in vijftien hoofdstukken evenveel tips. Weinig onderbouwd, maar allemaal best praktisch en toepasselijk.

Een greep uit het repertorium : start en je bent vertrokken, maak eerst een plan eer je aan iets begint, hou je perfectionisme onder controle, kies resoluut voor de 80/20 regel, gebruik de pomodoro-techniek om te focussen, verbrand je schepen en vertel de hele wereld dat je een boek gaat schrijven. Voor de lezers van BeterAnders niet veel nieuws onder de zon.

Akash schrijft heel vlot en leesbaar. Hij beëindigt elk hoofdstuk netjes met een samenvatting en hij moedigt je aan steeds zelf aan de slag te gaan.

Maar alles wordt zo gemakkelijk voorgesteld, als een soort instant-productiviteit uit pakjes. Dat maakt het allemaal wat licht en moedigt niet aan zijn technieken toe te passen. Ik zie liever wat achtergrond, voorbeelden en bewijzen.

Ik had nogal wat van Akash gelezen. Dit boekje las als een kopie. Deze keer voor schrijvers, maar als je schrijver vervangt door verver, boekhouder of componist krijg je een zelfde boek voor een andere doelgroep. Handig toch?

Als je genoeg tijd hebt zeker het lezen waard. Maar je hoeft er niets anders voor te laten.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.