Noteer in OneNote wat je met iemand wil bespreken. Deel 2/3 : wel gedeelde notitieblokken.

Als je notitieblokken deelt:
Gedeelde pagina’s of secties in OneNote helpen je om te BesprekenMet items te verzamelen.

In de BeterAnders workflow werken we met lijstjes: een takenlijstje, een misschien/ooit lijstje, een opvolglijstje. Zaken waar je nu niets mee gaat doen, maar die je op een bepaald moment of in een gepland overleg met iemand wil bespreken horen op je te bespreken met lijstje in OneNote.

Bij het leegmaken van je inbox of gewoon in de periode tussen 2 overlegmomenten door verzamel je via OneNote alle te bespreken punten. Als je overleg er aankomt zie je zo dadelijk wat je moet bespreken en vorm je je Bespreken met lijst.

Als je notitieblokken in OneNote deelt met de collega waarmee je regelmatig face to face besprekingen hebt, dan Maak je je BesprekenMet lijstje in een aparte sectie in OneNote. Maak een sectie in jullie gedeelde notitieblok.

Binnen deze sectie kan je dan verschillende notities aanmaken, eentje voor elk overleg dat je hebt. Gedurende de periode tussen 2 overlegmomenten zet je dan in deze notitie de items die je op het volgende overleg wil bespreken. Vermits jullie de notitieblokken delen kunnen zowel je collega als jijzelf daar items neerzetten.

Ook elke mail die je wil bespreken met je collega stuur je naar deze sectie. Via een link verwijs op de BesprekenMet pagina ernaar (zie volgend artikel: linken leggen).

Naamgeving pagina’s

De naamgeving van deze notities bepaal je zelf. Wij vinden het handig om deze te laten beginnen met de datum van het overleg.

Maak goede afspraken met je collega. Zowel jij als zij kunnen (moeten) er hun punten op zetten. Het hoeft allemaal niet te formeel te zijn en het mag zeker niet teveel tijd kosten.

Als er documentatie bij het te bespreken met punt hoort, of als er een eerder aan OneNote verstuurde mail aan een bepaald punt hangt, dan verwijzen we in het lijstje zelf met een link daarnaar toe. Je voorkomt zo een ellenlange en onoverzichtelijke agenda. In een volgend bericht leren we hoe we deze linken leggen.

Je kan in een vorig bericht ook nog even nalezen hoe je met labels je BesprekenMet items kan opvolgen als je niet werkt met gedeelde notitieblokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.