Myshopi (app bespreking)

Een digitaal boodschappenlijstje voor op je android en IOS.

 

Myshopi is een digitaal boodschappenlijstje. Het is in 2010 door een Belgische startup gemaakt en nadien overgenomen door een grote Belgische marketing distributiegroep. De applicatie werd wereldwijd door 3,5 miljoen gebruikers gedownload en kreeg verschillende prijzen.

Myshopi heeft twee belangrijke functies. Het dient om digitaal je boodschappenlijstje aan te maken en je kan er kortingen op bepaalde producten mee krijgen.

myshopiJe maakt in Myshopi je favoriete winkel of winkels aan. Vele zijn al voorgedefinieerd en kan jezo kiezen, de andere maak je gemakkelijk zelf aan.

Je hebt dan verschillende winkellijstjes die je vult met de producten die je wilt aankopen. Je kiest deze uit voor gedefinieerde lijsten, die netjes in verschillende categorieën zijn ingedeeld (groenten, fruit, vlees, onderhoud…). De aangeboden lijsten zijn heel volledig. Soms moet je even zoeken binnen de subcategorieën. Als er toch producten ontbreken kan je deze heel gemakkelijk bij aanmaken. De bijhorende foto selecteer je via internet of voeg je toe via de camerafunctie van je smartphone.  Zo blijft alles heel visueel.

Je kan met een simpele klik elk product markeren als favoriet. Na enkele weken gebruik heb je zo je eigen voorkeurslijsten die zeker voor 80% je normale boodschappen dekken. Je boodschappenlijstje maken of bijhouden is zo echt kinderspel en gebeurt met enkele klikken. Je kan per winkel sorteren zoals jij dat zelf wil. Tijdens het winkelen volg je dan je lijstje en vink je gewoon alles wat al in je karretje ligt uit. Wat je nog niet vindt, blijft netjes staan tot een volgende boodschappenbeurt.

Je downloadt Myshopi voor je favoriete besturingssysteem en maakt een account aan. Dit is nodig als je straks je lijstje wil delen met iemand. Deze functie kwam vorig jaar na vele klantenvragen beschikbaar en maakt het voor gezinnen tot een echte lifehacking tool. Je kan je lijstjes in Myshopi dan vanuit elke device benaderen en bewerken (aanvullen of afvinken). Terwijl je allerliefste in de winkel de boodschappen voor je doet kan je van thuis uit stilletjes nog enkele orders doorgeven. Het delen van een winkellijstje gaat heel gemakkelijk en intuïtief.

Er zijn enkele opties voor gevorderden. Je kan producten scannen via hun QR code, je kan prijzen van producten bijhouden en je kan je voordeelkaarten digitaal beheren. Dit werkt maar is voor mij allemaal wat te omslachtig.

Myshopi is gratis in alle opzichten, en je kan er bovendien nog wat centen mee besparen. Elke week zijn er enkele producten in de aanbieding. Dit is in de vorm van cashbacks. Als je het product koopt dat in de aanbieding is, kan je de korting via een ingescand kasticket als bewijs, via Myshopi terugvorderen. De cashback wordt dan netjes op je bankrekening gestort. Ik probeerde dit enkele keren met succes. Maar opgepast. Controleer heel goed of je echt het juiste product aankoopt (juiste uitvoering en verpakking!). Via de QR code controleer je dit best in de winkel, anders ga je enkele keren teleurgesteld worden…
In Myshopi kan je de voordeelfolders van je favoriete winkels zien. Het kan je wat inspiratie bieden bij het opmaken van je boodschappenlijstje.

Myshopi is een prima tool die je flink wat tijd kan besparen. In combinatie met een weekmenu en een goed systeem om je ‘grote aankopen’ of voorraden te beheren bespaar je zo op een week veel tijd en ergernis. Een echte tool dus voor lifehackers.

 

Voor elke besturingssysteem en volledig gratis.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.