De scanfunctie in OneDrive (app bespreking)

Degenen die met office 365 werken of die hun OneNote-gegevens via verschillende devices willen bereiken hebben hun gegevens op de servers van Microsoft staan. Dit is hun OneDrive. En hoewel Microsoft stilaan de gratis opslag vermindert is dit nog steeds een perfecte manier om gegevens in de cloud te hebben en vanop alle devices te lezen en te bewerken. Voor hen die de BeterAnders workflow gebruiken is dit bijna een must.

Microsoft kondigde aan dat hun OneDrive app nu ook een scanfunctie heeft zodat men rechtstreeks documenten naar zijn OneDrive opslag kan scannen. Halleluja zou je dan zeggen.

We probeerden deze functie uit.

onedrive(we gaan ervan uit dat je een Microsoft account hebt en dat je OneDrive op je Iphone of Android toestel hebt geïnstalleerd).

Je activeert de scanfunctie in je OneDrive door de rode plus onderaan het scherm te drukken. Je favoriete cameraprogramma opent zich. Dat is een goed begin.

De scherpstelfunctie verloopt helemaal niet vlot. Het is wat proberen en zoomen en op verschillende plaatsen de focus leggen eer uiteindelijk de tekst scherp op het scherm en op de foto komt. Dit probleem had ik bij elke proefscan. Ik had zo veel valse opnames.

Na het vastleggen kan je je gescande document dadelijk doorsturen of je kan het bewaren. Klik je deze laatste optie dan uploadt de foto van je document rechtstreeks naar je OneDrive. Dat lijkt handig, maar hiermee stopt dan ook elk ander nut van scanfunctie.

Je kan verder niets instellen of bijsnijden. Het opladen gebeurt eerder traag, achteraf blijkt dat OneDrive er een pdf bestand van maakte. OneDrive geeft zelf een naam aan het bestand (tijdstip opname) en zet het in de root van je OneDrive. OCR is niet mogelijk.

Samengevat: een gemiste kans van Microsoft. Geen opties, geen OCR, geen bijsnijden, slechte scherpstelfunctie, traag in opladen. De enige snelheid die deze functie maakt komt doordat er hoegenaamd geen enkele instelling mogelijk is. Je duwt drie keer een knop en je document zit in je OneDrive.

Voor degenen die vanuit hun smartphone een document willen scannen en dit proces zelf in de hand houden : Office Lens is echt zeventien keer beter. De scanfunctie van OneDrive zou je eventueel kunnen gebruiken om tijdens het shoppen snel een prijsticket te scannen. Maar verder zie ik er geen enkel nut in.

(als er lezers zijn die deze functie wel handig vinden of vinden dat deze review niet juist is, laat dat gerust horen, wij bij BeterAnders leren graag iets bij)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.