Plan je keien en kikkers in.

Zorg dat je ‘s ochtends tijd voorziet voor je belangrijke taken

Je grote, belangrijke taken (die overeenkomen met de doelen die je je vooropgesteld hebt, je A taken) zijn je keien. Als je die taken niet doet, zal je vooral met onbelangrijke zaken bezig zijn. Of belangrijke zaken van andere personen. Wees je er dus goed van bewust als je met je takenlijstje bezig bent, wat jouw keien zijn. We zeiden eerder al dat je belangrijke, grote taken best ’s morgens doet.

De morgenstond heeft goud in de mond…

Dit geldt zeker voor je keien. Vaak schuiven we onze belangrijke taken echter voor ons uit. Omdat we ze niet concreet maakten, omdat we denken dat we de taak niet gaan kunnen… We stellen uit en uit en voor we het weten zijn die keien echte kikkers geworden. En die kikkers zorgen weer voor veel onrust in je hoofd. Ze blijven op je takenlijst staan en iedere keer dat je ze ziet staan, zal het je een slecht gevoel geven dat je die kikkers nog altijd niet geslikt hebt. Als je ze aanpakt daarentegen, zal je zien dat ze je juist extra veel extra energie geven.

De oplossing? Als je echt grote keien hebt en zeker als ze kikkers geworden zijn, plan ze effectief in je agenda. Maak dus als het ware een afspraak met jezelf om dit te doen. Doe ze ’s morgens als eerste. En zeker voor je je mailbox opende!

En wat zeker ook helpt: zeg aan collega’s dat je die kei of kikker gaat aanpakken! Zij kunnen je steunen en je kan je fierheid kwijt bij hen als je de kikker geslikt hebt!

Comments are closed.