Specifieke takenlijstjes in Outlook.

Naast je ABCD en VO taken ook een te lezen lijstje of een Misschien/Ooit lijstje?

 

In de vorige blogs bespraken we uitgebreid je takenlijstje. Maar je kan binnen je takenlijstje ook nog een aantal specifieke lijstjes voorzien. Het Opvolglijstje bespraken we al eerder. Een Te lezen lijstje met alles wat je later wil lezen, maar nu geen onmiddellijk effect op je werk heeft. Het Ooit lijstje met datgene dat we mogelijks ooit nog willen doen. Allemaal zaken zonder prioriteit, maar die je nu nog niet wil wegdoen.

Je kan voor al deze zaken aparte categorieën aanmaken.

  • VO (volg op) (zie eerder)
  • TL (te lezen)
  • Misschien/Ooit

 

Je kan hier experimenteren zoveel je wil. In periodes dat je veel aan een bepaald project bezig bent, zou je er zelfs voor kunnen opteren om alle taken die met dat bepaald project te maken hebben, een aparte categorie te geven. Zo ‘overbelast’ dit project je andere taken niet. Zorg er wel steeds voor dat je dan niet of je project taken of je andere taken helemaal links laat liggen omdat het 2 verschillende categorieën zijn. Voorzie dan in je agenda bijvoorbeeld ook specifieke werkblokken voor enerzijds je projecttaken en anderzijds je andere, meer reguliere taken.

 

 

Comments are closed.