Voorzie optimale omstandigheden voor focus en flow

Plan je tijd en schakel storingen zo maximaal mogelijk uit

Focus en flow bereik je maar door voldoende werktijd in je agenda te voorzien en door storingen zo maximaal mogelijk te vermijden. De volgende blogs zullen hier meer in detail bij stil staan.

focus en flow ba schema

Om focus en flow te kunnen vinden zijn er 2 randvoorwaarden:

  • Om onze taken te kunnen uitvoeren, hebben we werktijd nodig. Weinigen onder ons zijn enkel aangeworven om te vergaderen. Maar iedereen onder ons weet hoe gemakkelijk agenda’s toeslibben met vergaderingen. Blijf zelf baas van je agenda en voorzie voldoende werktijd zodat jij tijd hebt voor je takenlijstje en jouw prioriteiten! Om het overzicht in je agenda te bewaren, kan je je werkblokken in je agenda een opvallende kleur geven.
  • E-mail kan een grote stoorzender zijn terwijl je aan het werken bent. Outlook heeft heel wat mogelijkheden om hier mee om te gaan, zodat je tijdens het afwerken van je taken gefocust bezig blijft.

In de volgende 7 blogs (3.1 tem 3.7) bespreken we het beheren van je agenda en het uitschakelen van e-mail als stoorzender.

 

 

 

Comments are closed.