TED talks (App bespreking)

Een simpel venster op kennis vanuit de hele wereld

 

TED_logoTED – talks zijn de relevatie van de voorbije jaren. Ze worden wereldwijd georganiseerd. Op de officiële website worden de beste talks weergegeven. Een TED talk is een korte voordracht over iemands idee, visie. Meestal van iemand levenswerk. Ze duren normaal maximum 18 minuten. Je vindt er naast inhoudelijke pareltjes over zowat elk onderwerp, ook een goede voorstelling van de nieuwste technieken om interessante voordrachten te geven.

Sedert enkele jaren wordt elke TED talk opgenomen en gratis op de website ter beschikking gesteld.

Op elke device en voor elk besturingssysteem is de TED app beschikbaar. Je kan deze gebruiken om heel gemakkelijk de nieuwste, meest populaire of trending voordrachten te vinden.

De app is heel rechttoe rechtaan. Je kan er enkele filters instellen, je kan voordrachten per rubriek, per trefwoord of per thema zoeken… en dadelijk op je device afspelen. Of je kan een talk downloaden om nadien offline te bekijken of te beluisteren.

Veel van de talks hebben ondertussen Nederlandstalige ondertiteling. Ook dit kan je als een filter instellen.

Want, hoewel de video’s uiteraard bedoeld zijn om te bekijken, zijn de meeste prima enkel te beluisteren. De meeste TED talk zijn immers PowerPoint vrij, en dikwijls zijn de talks prima zonder visuele ondersteuning te verstaan. Dus zowel voor tijdens het wachten bij de tandarts als tijdens de fitness met of zonder scherm voor je.

In de app tenslotte kan je in de instellingen bepalen of je meldingen wenst te ontvangen als er nieuwe talks ter beschikking zijn.

Gratis voor alle besturingssystemen. Heel simpel. Hoort op elke gsm! In de plaats van grappige kittenfilmpjes op Youtube, beluister eens een TED talk.

https://www.ted.com/

 


Vind je onze artikels de moeite waard? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Je hoeft dan nooit iets te missen.

[wysija_form id=”1″]

 

Comments are closed.