Goaltracker (bespreking app)

Goaltracker, een kleine app op Android die jouw Seinfeld ketting in de lucht houdt.

Je vindt hier wat uitleg over de Seinfeld methode.

 

Wil je een nieuw gewoonte aanleren? Of wil je elke dag je eigen competitiviteit inschakelen om die lastige taak steeds weer opnieuw af te werken? Dan zijn die kleine apps die je daartoe motiveren heel nuttig. Goal Tracker is er eentje uit het lange lijstje apps op Android of IOS die je hiermee kunnen helpen.

 

screenshot_2016-10-09-20-05-36Goal Tracker kent maar enkele instellingen. Je kan er een taak aanmaken en bepalen in welke frequentie je deze taak wenst te doen. Elke keer dat je de taak succesvol deed, maak je een vinkje op je kalender. Doel is een zo lang mogelijke ketting te maken van opeenvolgende keren dat je de taak effectief deed. Deze ketting, ook wel eens strike genoemd, is een heel motiverende manier om ook op de wat moeilijker dagen toch die vervelende, saaie of moeilijke taak te doen.

Als je een beetje competitief ingesteld bent, en als je al enkele keren een vinkje kon zetten, dan wordt het moeilijk om eens een dag over te slaan. En hoe langer de ketting, hoe moeilijker wordt het overslaan. Dat is het principe achter deze app.

 

Goal Tracker heeft maar enkele instellingen, je kan kiezen uit enkele views, maar eigenlijk is dat allemaal wat bijzaak. Een lange ketting maken van opeenvolgende dagen dat jij die moeilijke taak deed, daarover gaat het. En daar helpt Goal Tracker je moeiteloos mee.

 

Voor degenen die er gevoelig voor zijn, echt wel een hulpmiddel.  Voor Android, maar er zijn echt tientallen gelijkaardige apps voor alle besturingssystemen te vinden.

 

Welke app of systeem gebruik jij bij het aanleren van een nieuwe gewoonte? Laat het ons weten?

 

Geef een reactie


Uw naam:*
Onderwerp:*
Boodschap of vraag:*
E-mail:*
Type the characters you see here:

Comments are closed.