De postzegel (item van de dag)

Hou je bij die ene belangrijke taak tot je ze klaar hebt.

Een postzegel  heeft maar 1 doel. En dat is plakken op een enveloppe totdat de bestemmeling bereikt werd. Nadien wordt hij waardeloos (tenzij dan voor de postzegelverzamelaars, maar ik neem aan dat deze in de minderheid zijn tegenwoordig).

De postzegel kleeft aan de enveloppe tot de brief op zijn plaats is
De postzegel kleeft aan de enveloppe tot de brief op zijn plaats is

Hij kleeft op dat ene ding tot aan de bestemming. En dat is wat Cal Newport en vele anderen bedoelen als ze het hebben over werken met focus. Robin Sharma verwoordt het in zijn boek ‘the monk who sold his ferrari’ als volgt: kies dat ene ding dat jou boven alles waarde brengt. En werk daaraan tot je het af hebt. Ook Gary Keller noemt het zo in zijn boek “The One Thing’ waarvan de ondertitel alles zegt: The surprisingly simple truth behind extraordinary results.

Werk jij ook op die manier? Kiezen voor die ene taak die echt het belangrijkst is? En daaraan werken tot je ze afgewerkt hebt, hoe moeilijk ze ook is? En breng jij het ook op om daar en daar alleen jouw absolute focus aan te geven?
Kleef jij als een postzegel aan jouw absolute A1 taak? Dan zal je buitengewone resultaten boeken!

Gebruikte bronnen:
Robin Sharma, the monk who sold his Ferrari, 1997
Cal Newport, Deep work, 2016
Gary Keller and Jay papasan, The one thing, 2013

 

 

Comments are closed.