Zoek in één keer overal in Outlook (supertip)

Kies alle Outlook items en zoek in alles tegelijk.

Zoeken kost ons dagelijks veel tijd. Tot een ganse week op een werkjaar besteden we aan zoeken! Daarom is elke kleine verbetering goed. Vele kleintjes maken 1 groot. Als je elke dag 1 minuut bespaart met sneller zoeken in Outlook, dan is dat een halve werkdag gewonnen. Experimenteer zelf maar wat, of pas onze supertips toe.

We schreven vorige keer een supertip om via zoekmappen in Outlook te zoeken. Met een zoekmap definieer je op voorhand een afgebakende zoekmap. Dat versnelt en voorkomt samengesteld zoeken.

Deze keer benaderen we het zoekprobleem in Outlook vanuit de helemaal tegengestelde richting. In één keer doorzoeken van al je Outlook items.

Soms zoek je iets in Outlook, je bent zeker dat het item er is, maar je vindt het maar niet. Grote kans dat je zoekopdracht beperkt is tot de huidige map.

Vooral als je zoekt in je agenda is dat een voorkomend probleem.

Als je zeker weet dat ergens in je Outlook een item met bepaald kenmerken staat, dan kan je in één keer doorheen al je mappen en alle views zoeken. Selecteer daarvoor alle outlook-items. Je kan dat helaas niet bij de opties als keuze aanvinken, maar je krijgt wel bij elke zoekopdracht deze mogelijkheid. Vanaf dat je de cursor in de zoekbalk zet, verschijnen de opties links boven.

We tonen hieronder hoe het eruit ziet in je mail en in je agenda (je takenscherm is hetzelfde als agenda).

Zoeken in alle outlook items : via je agenda

 

 

 

Zoeken in alle outlook items : via je mail

 

 

Probeer maar eens uit. Windows indexeert al je items. Het resultaat als je een ietwat beperkte zoekopdracht ingeeft is werkelijk verbluffend. De resultaten worden netjes per map gepresenteerd.

 

 

 

 

En jij, ken jij nog leuke manieren om het zoeken te versnellen? Laat het ons weten, wij publiceren ook jouw tips!

 

 

 

Comments are closed.