De snelle notitie of taak (supertip)

Een bijzondere Now Habit in de praktijk.

We speken bij BeterAnders dikwijls over de Now Habit. Een voorbeeld ervan is de twee minutenregel: moet je iets doen of afwerken en kan dat binnen de twee minuten? Doe het dan dadelijk.

Maar soms is het niet iets dat we dadelijk moeten doen, soms is het iets dat we gewoon willen onthouden. Een taak die we later willen doen, een korte notitie als reminder van iets, of een bedenking om later met iemand te bespreken. Ook dan kan een Now Habit het verschil maken.

Outlook

Zit je in een Outlook omgeving dan is de sneltoetscombinatie CTRL+SHIFT+K je redder. Je opent er een nieuwe taak mee. Vul een zinvolle titel in en bewaar. Hupsakee, en jij en je brein zijn terug vrij om verder te gaan waarmee jullie bezig waren. Straks of tijdens je wekelijkse review is er tijd zat om de taak verder uit te werken.

CTRL+SHIFT+K

Of je kan nu al snel wat verdere uitleg in het commentaar veld typen. Het zit nu toch in je hoofd, je schrijft het evengoed nu dadelijk neer…

 

OneNote

Ben je een OneNote gebruiker dan helpt WIN+ALT+N je snel verder. Er opent zich een snelle OneNote notitie. Verder geen franjes. Enkel een klein scherm. Typ snel je gedachte en sluit af.Je vindt deze notitie terug in je sectie ‘snelle notities’ helemaal linksonder je scherm.

WIN+ALT+N

Wil je wat verder verfijnen, druk dan eens op de drie puntjes bovenaan het notitiescherm. Daar vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Afsluiten en klaar.

 

Probeer maar eens uit.