De vernieuwde zoekfunctie van Outlook.

Zoeken in Outlook is niet altijd en voor iedereen een succes. Sedert vorig jaar heeft Microsoft er een flinke verbetering aan aangebracht .

Het zoeken gaat een pak sneller. En het is gemakkelijker om gerichter te zoeken.

De zoekbalk in Outlook (en ook in OneNote) activeer je het snelst met de sneltoets CTRL E of met ALT Q.
Je cursor staat dan al dadelijk op de juiste plaats. je kan dadelijk starten met het typen van je zoekopdracht.

Je ziet bovendien dadelijk enkele voorgestelde zoekopdrachten (op basis van je zoekgeschiedenis) en wat andere voorgestelde acties.

Klik je op het item huidig postvak (zie afbeelding hieronder) dan kan je van daaruit twee acties ondernemen.

Vooreerst kan je je zoekselectie uitbreiden naar alle postvakken of naar alle items. Probeer dat laatste zeker ook eens uit. Outlook zoekt dan doorheen alle outlook items en je krijgt de resultaten netjes geordend per item terug (postvak IN, de verschillende mappen met een positieve hit, je taken, je agenda, …). Allemaal erg handig om je falende geheugen wat te ondersteunen. (zie ook dit artikel op onze site : link toe te voegen)

Voor mensen die met veel submappen werken is het nuttig om in de zoekopties default ‘alle postmappen’ aan te vinken. Standaard zoekt Outlook enkel in je huidige postvak. de snelste manier om dit (eenmalig) te doen is :

Klik Bestand en opties, selecteer zoeken en vink de gewenste optie aan (zie afbeelding hieronder)

Daarnaast kan je in dit scherm zoekopties bepalen. Als je al jaren een Outlook gebruiker bent en veel mails krijgt is dit handig om je output straks wat meer zinvol te maken. Ik gebruik vooral de filter ‘VAN’. Maar experimenteer er wat mee. je zal voor jou wellicht andere en betere opties ontdekken.

Je kan het zoeken ook standaard veel gerichter maken door zoekmappen te definiëren. Outlook houdt deze netjes geïndexeerd. Een volgende zoekbeurt is dan echt razendsnel. Je leest in deze supertip nog eens na hoe je dat ook alweer doet. Zoekmappen in Outlook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.