Ook in Outlook kan je favorieten definiëren. Wedden dat je ze straks al gebruikt?

Outlook heeft vele voorgedefinieerde mappen. Sommigen maken er zelf nog een heel pak bij. Tot een heuse structuur. Hoe dan ook, een ordening in favorieten is al snel de moeite waard.

Bij een verse installatie van Outlook is er na het instellen van je account(s) een mappenstructuur per account. Met daarin de defaultmappen. Met wat zelf aangemaakte mappen ziet je outlook structuur er dan al snel uit zoals op onderstaande afbeelding. Maar in heel die mappenstructuur zijn er natuurlijk zaken die je meer en andere die je minder gebruikt.

Wat dacht je ervan om deze samen bovenaan te zetten zodat je er snel toegang toe hebt?

Zoals je in de onderstaande afbeelding ziet beheer ik twee accounts. (j.vanoppen@telenet.be en info@beteranders.be) . Ik maakte een drietal eigen mappen aan (kort archief, administratie en archief telenet) en twee zoekmappen (Elke Panis en Zorgondersteuning).

Het kost nogal wat muisbewegingen om aan die verschillende mappen te kunnen. Daarom maakte ik een sectie ‘favorieten’ aan. Daar sleep je dan je meest gebruikte mappen naar toe. Desgewenst van je verschillende accounts door mekaar. Volledig in die volgorde zoals jij ze het vaakst nodig hebt. Je ziet een voorbeeld hieronder.

Zoals je ziet staan mijn meest gebruikt mappen bovenaan. De rest is maximaal dichtgevouwen. Dat maakt het eens zo netjes.

De mappen bovenaan in mijn favorieten staan voor meer dan 95% van datgene wat ik in Outlook aanklik:

  • de inboxen van de twee accounts
  • mijn kort archief
  • de mappen ‘verzonden’ en ‘concepten’
  • de twee zoekmappen die ik regelmatig gebruik.

Op twee minuten heb jij dat ook zo voor mekaar!
Je maakt je favoriete map aan door er een eerste map naar toe te verwijzen.
Rechtsklik daarvoor op de gewenste map en selecteer ‘toevoegen aan favorieten‘. Klaar. Voeg de verschillende mappen toe. Je kan ze makkelijk sorteren door ze te verslepen.

Je hebt zo al je favoriete mappen netjes bij mekaar en binnen handbereik. En dat scheelt weer wat extra tijd. en je kent ondertussen het principe van BeterAnders als het op efficiëntie verbetering aankomt: vele kleintjes maken één groot.

Wil je een map weg uit je favorieten? Rechtsklik erop en kies ‘uit je favorieten verwijderen

Heb jij ook tips om in Outlook of OneNote sneller, efficiënter of gewoon gemakkelijker te werken? Laat ze ons zeker weten. Wij publiceren ze op onze website.

Ga hier terug naar het hoofdartikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.