Je mails in Outlook weergeven als gesprek

Breng wat orde in de chaos: hou mails die bij mekaar horen samen.

Meestal staan de mails in je inbox op datum gesorteerd. Je kan je mails ook weer geven als een gesprek. Dit is handig als je na een tijdje afwezigheid vele achterstallige mails moet verwerken.

Wat betekent deze gespreksweergave?
Alle antwoorden van alle betrokkenen op een bepaalde mail groeperen zich. Als je dan de bovenste mail gelezen hebt, heb je alle onderstaande ook automatisch gelezen.

Voordeel is dat je onmiddellijk alle voorgaande suggesties, oplossingen, aanvullingen of correcties in één keer mee hebt. Dat bespaart je niet enkel tijd, je voorkomt ermee ook dat je nog antwoorden stuurt op problemen die al opgelost werden.

Nog niet overtuigd? Er is nog een bijkomend voordeel: Je kan vanuit deze gespreksweergave met één beweging een ganse reeks mails naar je kort archief of zelfs naar je archief in OneNote brengen. Zo raakt je inbox nog sneller leeg na een periode van afwezigheid.

In of uitzetten van deze optie is heel simpel. Je vinkt gewoon de optie aan of uit. In Outlook :

1. Ga naar beeld.

2. Vink ‘weergeven als gesprek‘ aan.

3. je krijgt de keuze om enkel deze map of al je mappen in gespreksweergave te zien. Kies voor enkel deze map.

Ben je van plan deze optie dikwijls te gebruiken? Doe dan eenmalig de één-minuut-moeite om de optie op je werkbalk snelle stappen weer te geven. Je leest hier hoe je dat doet. Je ziet het resultaat hieronder. Vanaf nu kan je gewoon aan en uitvinken.

Dit artikel is een volledig herwerkte versie. Het verscheen oorspronkelijk in 2016.

Heb jij ook tips om in Outlook of OneNote sneller, efficiënter of gewoon gemakkelijker te werken? Laat ze ons zeker weten. Wij publiceren ze op onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.