Notities koppelen in OneNote aan andere office documenten.

Vanuit Word en Powerpoint kan je in OneNote notities koppelen. Dit is een geavanceerd feature, maar in sommige gevallen bewijst het zeker zijn dienst.

Soms kan het handig zijn om notities toe te voegen aan andere documenten, zonder dat de notities zelf in dat document zichtbaar zijn. OneNote komt dan ter hulp.

Vanuit een document in Word kan je voor elke regel of paragraaf een notitie maken in OneNote. Voor het bijhouden van commentaar, to do’s, opzoekingswerk, voorlopige noten en dergelijke kan dat handig zijn.

De gekoppelde notitie blijft verbonden aan dat document. Je ziet in de notitie naar welke plaats in het document verwezen wordt. Je kan later de gekoppelde notities openen vanuit OneNote of vanuit je Word document.

Een gekoppelde notitie start je vanuit Word zelf. Kies Controleren en selecteer ‘gekoppelde notities’. Er opent zich een gedokt OneNote venster.
Klik in je Word document de plaats waar je een notitie wil koppelen en schrijf deze in OneNote. Vanuit OneNote kan je met een klik op het Word Icoontje in één beweging terug naar de juiste plaats in je oorspronkelijke document.

Bij het opmaken van langere teksten is dit zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Vanuit Powerpoint verloopt het proces idem. Klik in Powerpoint op controleren en dan “gekoppelde notities”
je kan nu een Nieuw of een bestaande OneNote pagina openen.

Je notities worden aangehaakt aan de dia die je op dat moment bewerkt.
Zelfs na sluiten van je presentatie kan je via je gekoppelde notitie gemakkelijk terug naar je dia. Klik op het Powerpoint icoontje naast je notitie, en Powerpoint opent met de juiste dia klaar.

Waarom zou je in Powerpoint deze feature gebruiken? Je kan toch ook in Powerpoint zelf een notitie maken?
Een reden kan zijn om tijdens een digitale presentatie gemakkelijk toegang tot je notities per dia te hebben. Maar de gekoppelde notitie kan ook dienen om vanuit een bestaande tekst gemakkelijk paragrafen als notitie aan je dia’s te koppelen.

Misschien ken jij nog wel toepassingen voor het gebruik van de gekoppelde notitie? Laat het ons zeker weten? We passen ons artikel graag aan met jouw bevindingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.