Twee bijzondere sneltoetsen: De snelle notitie en een nieuwe taak. (supertip)

Een bijzondere Now Habit in de praktijk.

We spreken bij BeterAnders dikwijls over de Now Habit.

Maar soms is er iets wat we niet dadelijk kunnen of moeten doen. We willen het gewoon onthouden of inplannen als een taak voor een ander moment.  Maar ook dan kan een Now Habit het verschil maken. En de volgende twee sneltoetsen helpen je hierbij. Eentje om snel een taak  te makendie we later willen doen Eentje om vliegensvlug een korte notitie  als reminder van iets, of een bedenking om later met iemand te bespreken. 

Outlook

Zit je in een Outlook omgeving dan is de sneltoetscombinatie CTRL+SHIFT+K je redder. Je opent er een nieuwe taak mee. Vul een zinvolle titel in en bewaar. Hupsakee, en jij en je brein zijn terug vrij om verder te gaan waarmee jullie bezig waren. Straks of tijdens je wekelijkse review is er tijd zat om de taak verder uit te werken.

Of je kan nu al snel wat verdere uitleg in het commentaar veld typen. Het zit nu toch in je hoofd, je schrijft het evengoed nu dadelijk neer…

OneNote

Ben je een OneNote gebruiker dan helpt WIN+ALT+N je snel verder. Er opent zich een snelle OneNote notitie. Verder geen franjes. Enkel een klein scherm. Typ snel je gedachte en sluit af.Je vindt deze notitie terug in je sectie ‘snelle notities’ helemaal linksonder je scherm.

Wil je wat verder verfijnen, druk dan eens op de drie puntjes bovenaan het notitiescherm. Daar vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Afsluiten en klaar.

Probeer maar eens uit.

Deze supertip is een herwerkte versie. Het verscheen oorspronkelijk in 2017 op BeterAnders.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.