Apps

Sympathieke, geweldige, soms enerverende, maar altijd leuke apps die je kunnen helpen om meer te bereiken.

Door de link te volgen krijg je van de app een korte bespreking op maat. Je kan steeds terecht bij de webmaster voor hulp bij installatie.

[wysija_form id=”2″]

 

 1. Blinkist. Nieuw!
  Een app die je boeksamenvattingen aanbiedt in de vorm van blinks. Een blink is een bepaald idee uit het boek. De meeste boeken worden samengevat in een zestal topics. Op vijftien minuten ‘lees’ je op deze manier een boek. Handig als je snel wat info wil. Maar toch verschillende van het echt lezen van een boek. Met beperkte gratis en een eerder prijzige betalende versie. Maar echt de moeite woord om eens van nabij te bekijken
 2. Zoomit.
  Een klein programma voor op je Windows desktop dat je tijdens een presentatie van een te klein afgebeelde Exceltabel of word document uit de nood kan helpen. Geen installatie, is draagbaar. Met enkele instellingen en een paar keer oefenen ben je ermee weg.
 3. OneDrive (de scanfunctie).
  In OneDrive bewaar en synchroniseer je al je OneNote documenten. Daarnaast kan je OneDrive gebruiken als een gratis cloudopslag zoals Dropbox of Mega. Omdat gebruikers vande BeterAnders workflow OneDrive waarschijnlijk kennen en Microsoft nu aankondigde dat ze een scanfunctie voor je documenten toevoegden, deze bespreking.
 4. Myshopi (android en IOS)
  Een digitaal boodschappenlijstje van Belgische makelij. Handig en gemakkelijk in gebruik. Alweer een echte tool voor lifehackers. Eentje die je echt elke week kan gebruiken.
 5. Tap Log (Android).
  Een app enkel om datgene wat je meet te noteren. Je aantal glazen water, gelopen kilometers, minuten siësta, gespotte konijnen, lucide invallen, creatieve ideeën, waarderingen van je vergaderingen… Jij bedenkt het, Tap Log meet het. Voor de echte lifehackers.
 6. IFTTT (alle devices en platformen)
  Zet het internet voor jou aan het werk. Automatiseer gebeurtenissen. Verbind Whatsapp en Dropbox en OneNote en Pocket aan mekaar en stook het huis ook nog wat warmer. Het internet der dingen klopt aan je voordeur.
 7. Getpocket (alle devices en OS)
  Bewaar alles wat je vindt op het net om later op je gemak te lezen. Als je er tijd voor hebt. Handige app voor de surfer die hem selectief weet te gebruiken.
 8. Anki (alle devices en OS).
  Een simpele en meest gebruikte app voor het optimaliseren van je flashcards. Ideaal voor degenen die door herhaling woorden, telefoonnummers, klanten, menus of wat dan ook willen leren.
 9. Listen Audiobook Player (Android).
  Mijn favoriete player om naar audioboeken te luisteren. Ik testte er een tiental uit voor ik vorig jaar deze vond. Just perfect!
 10. Moon+ reader  (Android).
  Mijn favoriete lees applicatie. Ik lees er al jaren epub boeken en pdf bestanden mee. Zo uitgebreid als simpel. Dat is voor een app de juiste combinatie.
 11. OneNote Badge (Android en IOS)
  Een superhandige feature dat Microsoft aan zijn killer app OneNote toevoegde.
 12. Office Lens (Android en IOS) Gewijzigd
  een scanner voor op je smartphone. Digitaliseer je documenten  in een handomdraai.
 13. Forest (android en IOS)
  Helpt je focussen en concentreren. Leuke kleine en simpele app. Ideaal voor self monitoring van je prestaties.
 14. Tasks & Notes for MS Exchange (android)
  S
  ynchroniseert je outlook taken naar je Android. Alle mogelijke views en instellingen.