Noteer in OneNote wat je met iemand wil bespreken. Deel 3/3 : linken leggen.

Hou je BesprekenMet lijstjes rein. Werk met linken.

In een vorig bericht leerden we je een BesprekenMet lijstje aanmaken. Je gebruikt dit om alle mails en alles wat je tussendoor bedenkt dat je met iemand moet bespreken tussentijds te noteren. Om dat lijstje wat zuiver en overzichtelijk te houden maak je best een scheiding tussen het punt op zich en de bijhorende documentatie.

Als er documentatie bij het te bespreken met punt hoort, of als er een eerder aan OneNote verstuurde mail aan een bepaald punt hangt, dan verwijzen we in het lijstje zelf met een link daarnaar toe.

In een notitie kan je ook nog een link leggen naar een andere notitie. Op die manier kan je de inhoud van je agenda verder onderbouwen.

Hoe je een link legt naar een andere pagina?

Zet je cursor aan de titel of op een stukje tekst van een notitie in een OneNote Pagina. Klik de rechtermuisknop en selecteer ‘koppeling naar pagina kopiëren’.

Ga naar je BesprekenMet lijstje en plak daar met CTRL-V de link ernaar toe.

Voorbeeld met afbeelding: stel dat je in je vorig overleg actiepunten afsprak (in dit voorbeeld het overleg van 2021-01-17) en je wil deze op het volgende overleg hernemen (notitie ‘2021-01-23):

Je gaat naar de notitie waar je actiepunten afsprak (deze van 2021-01-17), je klikt op de rechtermuisknop om deze notitie te koppelen en je plakt dan in de volgende notitie (deze van 2021-01-23).

Je ziet deze dan als volgt op de plaats waar je plakte:

Als je nu op de blauwe link klikt, kom je terug in de oorspronkelijke notities waar de acties afgesproken werden.

Met de pijl helemaal linksboven in je scherm navigeer je gemakkelijk terug naar je oorspronkelijke agenda of BesprekenMet lijst.

Op deze manier kan je zowel nieuwe items in je agenda toevoegen, als linken leggen naar andere notities. En blijft je agenda of BesprekenMet lijstje netjes overzichtelijk.

Lees in een vorig artikel nog even na hoe en waarom je ook alweer met dit BesprekenMet lijstje werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.