De koptelefoon als symbool voor het werken in een landschapsbureel

Met een koptelefoon zorgen voor de broodnodige focus.
Met een koptelefoon zorgen voor de broodnodige focus.

Velen onder ons werken dagelijks vele uren in een landschapsbureel. In sommige gevallen, wil dit zeggen in een lokaal waar ze meerdere mensen bijeen stoppen om er te werken.
Dat is voor iedereen ellendig, maar zeker voor de introverten onder ons.Zij worden wild van de vele storingen en het vele kabaal. Extroverten babbelen graag en voelen zich vaak goed als ze met anderen tezamen in een lokaal kunnen werken. Maar ook zij ervaren op het einde van hun werkweek de gevolgen ervan: vele niet behaalde doelen.

Het uitgangspunt van geweldig werk is een geweldige focus. In onze moderne werkomgeving, met de vele mails bijvoorbeeld, liggen er voortdurend storingen op de loer die strijden om onze aandacht. Deze continue stroom aan afleiding wordt in een landschapsbureel nog eens extra benadrukt. Het gepraat, het getelefoneer, het hoesten en kuchen, het in en uit geloop.

Een koptelefoon kan een beetje soelaas bieden. Maar vraag en zoek ook achter structurele oplossingen. Er zijn tegenwoordig voldoende technieken om aan lage kost mooie en goede afzonderlijke werkplekken te creëren. Gecombineerd met wat goede afspraken over telefoneren wordt een landschapsbureel dan toch geschikt om zinvol werk te doen.

Als jij zelf een werkgever bent, zorg dan voor voldoende comfortabele werkomgevingen. Tenminste als je wil dat jouw medewerkers productief zijn.

Comments are closed.