Een notitie van een verslag versturen vanuit OneNote

Verslag van  een overleg versturen via OneNote

 

Als je een verslag maakt in OneNote kan je dat op met een muisklik versturen via Outlook. Indien je hierover afspraken maakte in je organisatie alle overlegmomenten via Outlook in een uitnodiging verstuurt maak je het nog gemakkelijker. Outlook vult dan automatsich alle geadresseerden voor je in.

Een notitie versturen doe je als volgt:

 

  1. Je maakt je verslag/nota’s in OneNote.
  2. Als je verslag/nota’s klaar zijn, ga je naar de tab start.
  3. Je kiest nu de knop ‘pagina per e-mail’ verzenden.

 

Je komt nu rechtstreeks in Outlook terecht en kan daar in het Aan-veld van je mail de geadresseerden opgeven.

 

Nog handiger wordt het als je het vergaderitem in Outlook van de vergadering waarvan je nota’s’ maakt naar alle deelnemers verstuurd is. Je kan in OneNote namelijk de details van de vergadering oproepen zodat je al dadelijk het onderwerp en de genodigden in je nota’s hebt staan.

 

Je doet dit als volgt:

  1. In OneNOte ga naar de tab start.
  2. Kies ‘details van vergadering‘.

 

Vanaf de versie van Outlook 2016 krijg je de deelnemers (op voorwaarde dat ze via Outlook zijn uitgenodigd) aangeboden met telkens een checkbox er voor. Je kan zo op een heel makkelijke manier aanvinken wie allemaal aanwezig is.

Als je nu op de manier zoals hierboven beschreven je nota’s verstuurt, moet je in Outlook de geadresseerden niet meer manueel opgeven, maar zullen alle genodigden uit het vergaderitem automatisch in het Aan-veld van de mail komen te staan.

Absoluut de moeite dus om in je organisatie afspraken te maken om vergaderitems steeds via een Outlook-vergaderitem naar alle genodigden te sturen.

 

Probeer het even uit. Als je problemen tegenkomt, stuur ons dan een mailtje. We helpen je graag verder.

Comments are closed.