Nog een geheim van de taakbalk onderaan je scherm

Een snelklik naar je meest recente bestanden of naar je gebruikte directory.

1. Je wil een recent bestand openen in een office document?

Er zijn wel enkele mogelijkheden om verder te werken aan je meest recente bestanden. We bespreken hier de functies van de taakbalk onderaan je scherm.
Rechtsklik op het icoon van Excel, Word of Powerpoint onderaan je scherm en selecteer het bestand naar keuze. Het programma opent en laadt het bestand voor je. (in OneNote kan je zo notitieboeken openen)

Je kan desgewenst bepaalde veel gebruikte bestanden vastklikken in het menuutje. Zie afbeelding hieronder (voorbeeld Word).

2. Je wil snel toegang tot een vaak gebruikte directory op je harde schijf of Onedrive?

Je maakt daarvoor eenmalig een nieuwe werkbalk aan op je taakbalk. Daarvoor rechtsklik je ergens op je taakbalk. Kies werkbalken en vervolgens Nieuwe werkbalk. Je kan dan de (sub)directory kiezen.

Vanaf nu kan je deze (sub)dir gemakkelijk openen vanuit je taakbalk. In onderstaand beeld de directory waar ik alle documenten voor BeterAnders bewaar. Klik op de dubbele pijltjes naar rechts op je taakbalk en selecteer dan verder.

Heb jij ook tips om in Outlook of OneNote sneller, efficiënter of gewoon gemakkelijker te werken? Laat ze ons zeker weten. Wij publiceren ze op onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.